Universiteit Leiden

nl en

Festival

Kick-Off KennisPodium071 tijdens Nacht van Ontdekkingen

Datum
zaterdag 15 september 2018
Tijd
Locatie
P.J. Veth
Nonnensteeg 1-3
2311 VJ Leiden

Kennispodium071 is een nieuwe samenwerking in de stad Leiden. De organisaties BplusC, Universitaire Bibliotheken UBLeiden, HOVO, Studium Generale Universiteit Leiden en LeidenGlobal hebben de handen ineengeslagen om meer samen op te trekken. Agenda’s worden naast elkaar gelegd en activiteiten worden ontwikkeld en neergezet waarin kennis en kunst elkaar versterken.

Tijdens de Nacht van Ontdekkingen vindt de Kick-Off plaats van deze nieuwe samenwerking, met een reeks lezingen én optredens. Zowel wetenschappers als kunstenaars vertellen verhalen. Sterker kunnen hun optredens worden wanneer ze samen één verhaal vertellen.

Hoe reageren onze hersenen op muziek? Hoe combineert een componist het scheppingsverhaal uit de bijbel met teksten van Charles Darwin en Stephen Hawking? Hoe kwamen de Universitaire Bibliotheken Leiden aan een tot dusver onbekende opera over Leids oranje-oproer in 1784 en hoe klinkt die? En: hoe blijft ‘erfgoed’ zich ontwikkelen en valt dit te horen met de klanken van een Europees-Caribisch orgel?

Antwoorden op deze vragen komen naar boven tijdens de Nacht van Ontdekkingen op 15 September 2018!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.