Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Beach College: Joris Luyendijk en Amy Verdun

Datum
woensdag 19 september 2018
Tijd
Serie
Beach Colleges
Locatie
Beachclub Indigo
Strandweg 65
Scheveningen

Beach College Den Haag

Nergens anders in de wereld kun je een college volgen op het strand! De Haagse hoger onderwijsinstellingen organiseren twee bijzondere gastcolleges op het strand van Scheveningen, speciaal voor studenten die in Den Haag studeren. Elk college wordt afgesloten met een strand-BBQ.

Op 19 september vindt het tweede Beach College plaats, dit college is volledig Engelstalig. Sprekers zijn Amy Verdun en Joris Luyendijk. Amy Verdun is hoogleraar Europese politiek en politieke economie. Joris Luyendijk, journalist en schrijver van onder andere Swimming with Sharks, My Journey Into The World of Bankers en Kunnen we praten spreekt over hoe het vertrouwen in de traditionele politieke partijen voor een belangrijk deel of zelfs helemaal verdwenen is. 

Verdun en Luijendijk praten over het vertrouwen in de politiek in Europees perspectief. 

College Amy Verdun

Het afgelopen decennium hebben we te maken gehad met meerdere crises en uitdagingen: de financiële en Europese schuldencrisis, de migratiecrisis, de Brexit-crisis en zelfs, zou men kunnen zeggen, de uitdaging van het rechtse populisme. Wat kunnen we zeggen over het vertrouwen in Europa in het licht van deze uitdagingen?

In het Beach College worden deze kwesties uitgediept, en bieden de sprekers een aantal inzichten in wat we kunnen verwachten van de toekomst van het Europese bestuur. Na de colleges kunnen studenten vragen stellen. 

Praktische informatie

Het Beach College vindt plaats in Beachclub Indigo in Scheveningen. Inloop vanaf 15.30u, aanvang eerste spreker 16.00u. Aansluitend op de colleges is er een BBQ. De kosten voor de BBQ inclusief een drankje bedragen € 5. 

Note: het college is in het Engels

De Beach Colleges zijn een samenwerking van de Haagse hogescholen, de Universiteit Leiden en de gemeente Den Haag. 

Meer informatie en kaartverkoop

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.