Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Archeologie en Rotskunst

Datum
woensdag 26 september 2018
Tijd
Locatie
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Zaal
Tempelzaal

Leidse archeologen presenteren hun onderzoek in het meest onherbergzame en ontoegankelijke deel van Jordanië, een droog, heet, desolaat gebied dat desondanks al sinds de prehistorie wordt bewoond.

De Zwarte Woestijn is rijk aan oude bewoningsporen en er zijn duizenden rotstekeningen en -inscripties aangetroffen. Archeologen van het  ‘Jebel Qurma Archaeological Landscapes Project’, geleid door Peter Akkermans, presenteren hun onderzoek door middel van vier korte lezingen en een foto-expositie.

De lezingen gaan over de archeologie (met een focus op het funeraire landschap), de rotskunst, veldtechnieken die onderzoek in zo’n moeilijk toegankelijk gebied mogelijk maken en Vroege Reizigers in de regio. De lezingen worden onderbroken door een lange pauze waarin u onder het genot van een drankje en oosterse hapjes in de gelegenheid bent een foto-expositie van het gebied en de daar aanwezige rotskunst te bekijken.

Aanmelden

Meld je gratis aan voor het evenement door een mail te sturen naar Merel Brüning.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.