Alumni-activiteit

Leiden Revisited: een middag terug in de collegebanken

31 augustus 2018
Na afloop muziek, diverse foodtrucks en een saladebar
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Hét netwerkevenement voor de rechtenalumni en een mooi moment om oud-docenten, nieuwe studenten en studiegenoten te spreken. Bovendien kun je tegelijkertijd jouw kennis actualiseren onder genot van een drankje en hapje, op een unieke locatie.

Vanaf 14:30 uur  Ontvangst met koffie/thee
15:00 uur Opening
  • Ontwikkelingen
  • Prijsuitreiking PAO-Onderwijsprijzen 2017
15:30-17:30 uur Start sessies
Vanaf 17:30 uur  Muziekje van de Amazing Bingham Boys, diverse foodtrucks, Gin and Tonic-bar en saladebar

De volgende sessies zijn bij te wonen:

• Sessie 1: Recente ontwikkelingen handelsnaamrecht, modellenrecht, portretrecht en auteursrecht;
  • Sessie 2: Arbeidsrecht in balans? Over cocktail-ontslag, hondsdolheid op Haïti, #metoo en leven na de dood;
  • Sessie 3: Burgerlijk(proces)recht: Over oude en nieuwe bijzondere overeenkomsten;
  • Sessie 4: Staats- en bestuursrecht: Van buiten naar binnen: bijdragen vanuit de praktijk ten behoeve van onderwijs en onderzoek;
  • Sessie 5: Actualiteiten Ondernemingsrecht - failliete Actualiteiten;
  • Sessie 6: Actualiteiten Straf- en strafprocesrecht;
  • Sessie 7: Actualiteiten AVG, ePrivacy en Big Data (incl. dataficatie, artificial intelligence, machine learning, M2M)
  • Sessie 8: Drogredeneringen als overtuigingsinstrumenten? Is gelijk hebben gelijk krijgen? Een introductie over de beginselen van argumentatietheorie en logica, met het oog op verbetering van argumentatieve slagvaardigheid.

Schrijf je nu in!