Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling | Banieren met foto's

Heritage on the Move

Datum
zaterdag 11 augustus 2018 - donderdag 11 oktober 2018
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
Begane grond
(Foto: Gerard Persoon)

LeidenGlobal presenteert nieuwe foto's 'Heritage on the Move'

De reizende LeidenGlobal tentoonstelling ‘Heritage on the Move’ doet de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan, voor het eerst met de extra foto's.

Mensen veranderen, culturele erfgoed in beweging

Binnen het centrale thema 'Heritage on the Move' startte LeidenGlobal in 2017 een fototentoonstelling met 12 foto's van Leidse onderzoekers met hun idee van de impact van migratie op erfgoed. Cultureel erfgoed wordt vaak alleen begrepen in termen van lokale identiteit. Maar in feite reist het de hele wereld over vanwege handel, menselijke migraties en vele andere vormen van connectie en massamedia; en dat is al sinds mensenheugenis het geval. In dit proces kunnen mensen veranderen, maar ook het culturele erfgoed zelf is in beweging.

Extra foto's

Deze tentoonstelling trok rond in Leiden en omgeving en bereikte met succes een grote hoeveelheid mensen. LeidenGlobal besloot daarom de tentoonstelling uit te breiden met nog eens 6 foto's van wetenschappers van LeidenGlobal partners met hun ideeën over dit thema. Deze toegevoegde foto’s zijn onder meer van onderzoekers vanuit Culturele Antropologie, het Afrika Studiecentrum en de faculteit Archeologie.

Lezing door Gerard Persoon

Tijdens de tentoonstelling op de Faculteit der Sociale Wetenschappen van 11 augustus tot en met 11 oktober zal een aantal fotografen ook een lezing geven over hun onderzoek met betrekking tot hun gepresenteerde foto.

Blijf op de hoogte via LeidenGlobal

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.