Lezing | Boekpresentatie

Turfmarkt 99
2511 DP The Hague
Spaanse trap

Op 6 november 2018 organiseert Uitgeverij Coutinho in samenwerking met Leiden University een evenement rondom het nieuwe boek Publiek management. De middag begint om 15.00 uur met een korte introductie van het boek door Sandra Groeneveld, gevolgd door een korte reflectie door de overige panelleden. Daarna is er een paneldiscussie, waarbij er voor aanwezigen ook de mogelijkheid is om vragen te stellen. Rond 17.00 uur zal de middag informeel afgesloten worden met een borrel. Onder het genot  van een hapje en een drankje is er de mogelijkheid  om met de auteurs, uitgever of professionals van gedachten te wisselen.

Wat kun je deze middag verwachten?

Publieke organisaties vervullen cruciale functies in de maatschappij. Van hen wordt verwacht dat ze daarbij transparant opereren, maar ook efficiënt en flexibel zijn. Publiek management heeft als doel om zowel studenten als publieke managers inzicht te geven in de spanningen en dilemma’s  waarmee leidinggevenden van publieke organisaties  te maken hebben. Om het bijzondere karakter van publiek management duidelijk te maken, zal er deze middag een debat plaatsvinden onder leiding van Joris van der Voet.  De panelleden zijn:

Erik Akerboom - Korpschef Nationale Politie

Pim van Vliet - Gemeentesecretaris gemeente Leiden

Paul ’t Hart - Hoogleraar bestuurskunde Universiteit Utrecht

Sandra Groeneveld - Hoogleraar publiek management Universiteit Leiden

Deze deskundigen zullen ieder vanuit hun eigen invalshoek diverse cases toelichten.  Uiteraard is er ruimte voor discussie en vragen vanuit het publiek.

15.00-15.30 uur: Ontvangst met koffie en thee bij de Spaanse Trap
15.30-16.45 uur:

• Kort welkom door dagvoorzitter Joris van der Voet
  • Introductie van het boek door Sandra Groeneveld
  • Uitreiking eerste exemplaren van het boek aan Erik Akerboom en Pim van Vliet
  • Korte reflectie op het boek door panelleden
  • Paneldiscussie en vragen vanuit het publiek

16.45-18.00 uur: Borrel

Bestuurskundigen publiceren boek over publiek management