Alumni-activiteit

Gorlaeus Collegezalengebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Studievereniging de Leidse Biologen Club (LBC) organiseert een avond voor Biologie-alumni, -promovendi en -masterstudenten. Hiermee willen ze oud- en huidige Leidse biologen, wel en niet-LBC’ers met elkaar in contact brengen voor kennisuitwisseling, netwerkmogelijkheden en gezelligheid van gelijkgestemden. De avond zal bestaan uit een excursie naar het Levend Lab, een korte presentatie van een studentenproject en een borrel in de Science Club.

Geïnteresseerd? Meld je aan. De kosten voor de avond zijn 5 euro, die aan de deur met pin betaald kunnen worden. Alumni hebben de mogelijkheid om meteen LBC-reünistlid te worden en kunnen dan gratis naar deze activiteit komen.

Levend lab

Rondleiding in het Levend Lab
Vanaf het Gorlaeus wandelen we gezamenlijk naar het Levend Lab (1km).
Het Levend Lab is een grootschalige, onafhankelijke onderzoekslocatie, aangedreven door de natuur, waar onderzoekers meer te weten hopen te komen over de gevolgen van in het water aanwezige chemische stoffen. In 38 sloten doen zij onderzoek naar de gevolgen van verschillende stoffen onder natuurlijke omstandigheden zoals die we overal in Nederland Waterland terugvinden.
Meer informatie over het Levend Lab

Presentatie Say yes to stress en aansluitend borrel
Na de rondleiding wandelen we terug naar het Gorlaeus, waar de Science Club is.
Deze zomer werkt een interdisciplinaire groep Leidse studenten aan het ontwerpen van een onder stress verkleurende bacterie die kan helpen in de strijd tegen antibioticaresistentie. De studenten doen mee aan iGEM, een internationale wedstrijd waarin ze een wereldprobleem oplossen met behulp van synthetische biologie. Voor de borrel begint vertellen zij kort over hun project.
Meer informatie over iGEM Leiden en hun crowdfundingsactie

Netwerkmogelijkheden voor Leidse Biologen
Sinds kort is de LBC-reünistencommissie opgericht. Zij gaan per jaar twee evenementen organiseren waar álle Biologie-alumni (afgestudeerden en gepromoveerden) welkom zijn. Hiermee willen ze alumni gelegenheid geven om met elkaar in contact te komen, maar ook om terug in contact te komen met de Biologie in Leiden.
Door reünistlid van de LBC te worden kan je gratis of voordeliger naar deze en andere netwerkactiviteiten, zoals de LBC-symposia. Ook als je niet eerder bij de LBC lid bent geweest ben je van harte welkom om lid te worden.
Meer informatie en lid worden

Vragen? Neem contact op met de reunistencommissie van de LBC via bestuur@leidsebiologenclub.nl.