Studievoorlichting | Introductiedag

Start je toekomst: introductiedag voor eerstegeneratiestudenten

7 juli 2018
Studentencentrum Plexus
Kaiserstraat 25
2311 GN Leiden
Spectrumzaal

Ga je als eerste van je familie naar de universiteit? Een mooie en spannende nieuwe stap! Maar ook een duik in het onbekende.

Introductiedag voor eerstegeneratiestudenten
De Universiteit Leiden verwelkomt je graag met een speciaal introductieprogramma. Hierin maak je kennis met de universiteit, met studeren, en met andere eerstegeneratiestudenten. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om je thuis te gaan voelen en succesvol te worden in deze voor jou nieuwe wereld. Daarnaast is er natuurlijk ook veel ruimte voor gezelligheid!

Ook voor ouders/verzorgers
Omdat het voor je ouders/verzorgers ook allemaal nieuw is, biedt het programma ook veel informatie speciaal voor hen. Zodat ze straks beter begrijpen wat jij gaat doen en meemaken, als je begint aan je universitaire studie. Je mag één ouder/verzorger meenemen.

Kosten
Het programma kost 7,50 voor jou en één ouder/verzorger samen. Dit is inclusief een warme lunch en hapje & sapje ter afsluiting.

Inloop met koffie & thee

Opening

Wat is de universiteit?
Professor Judi Mesman geeft een mini-college over wat je kunt verwachten van studeren aan de universiteit.

Succesvol studeren aan de universiteit
Je hoort ervaringen van een eerstegeneratiestudent en krijgt informatie over de introductieweek EL CID.

Warme lunch

Boottocht

Tijdens een mooie boottocht door Leiden kun je al je vragen stellen aan studenten. Je ouders maken intussen ook een boottocht onder begeleiding van een gids en kunnen daarna op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Zij sluiten om 17.30 weer aan om de dag af te sluiten.

Van leren naar studeren

Wat is het verschil tussen leren op de middelbare school en studeren op de universiteit? Die vraag staat centraal in deze studievaardighedenworkshop.

16.15- 17.30

Theaterworkshop met thema ‘kennismaken’
In deze interactieve workshop maak je op speelse manier kennis met studeren en het studentenleven; hoe kun je dit doen en toch bij jezelf blijven?

Hapje & sapje

Samen met je ouders sluit je de dag gezellig af.

Aanmelding gesloten

Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.