Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Prognostics of outcome of total knee replacement

  • W.C. Verra
Datum
woensdag 4 juli 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

Het aantal Totale Knie Prothese (TKP's) dat per jaar wereldwijd geplaatst wordt groeit nog altijd. De TKP wordt gezien als het eindstadium in de behandeling van gonartrose;  artrose van de knie. Van oudsher worden prestaties van orthopedische implantaten gemeten in overlevingsstatistieken. Het doel hiervan is om te zien hoe lang het duurt voordat de TKP gereviseerd moet worden. De overleving van TKP's is in het algemeen goed, daarom is er de laatste jaren steeds meer aandacht voor patiënt gerelateerde uitkomsten zoals patiënttevredenheid of kwaliteit van leven na de operatie. Dit proefschrift gaat in op patiënttevredenheid na een TKP, indicatie stelling voor een TKP en (na)behandeling van een TKP.

Promotor

  • Prof.dr. R.G.H.H. Nelissen

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

pers@lumc.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.