Universiteit Leiden

nl en

Festival

Pop-upcollege over Haagse milieuproblemen

Datum
zaterdag 14 juli 2018
Tijd
Serie
Pop-upcolleges Den Haag
Locatie
Footprint festival
Pier 32, Strandslag 6/7
Den Haag

Typisch Haagse milieuproblemen: waar loopt u als inwoner van Den Haag tegenaan? En wat doen we eraan?

Den Haag heeft in het kersverse collegeakkoord hoge duurzaamheidsambities gesteld. Torenhoge ambities, die soms vragen oproepen. ‘Klimaatneutraal in 2030’ bijvoorbeeld, kan dat eigenlijk wel? En wat betekent dat voor de dagelijkse beleving van de Haagse burger? In dit pop-up college bespreken we een paar Haagse milieuproblemen. En bekijken we of de Haagse politiek met haar duurzaamheidsbeleid daarbij aansluit.

Benjamin Sprecher, onderzoeker milieuwetenschappen aan de Universiteit Leiden neemt u mee in de wereld van de Haagse milieuproblematiek. Hij geeft u een beeld van het onderzoek dat hij, samen met studenten, doet in de stad. En hoe dit onderzoek u, als inwoner, helpt om Den Haag een fantastische stad te houden.

Meer informatie

Het college is onderdeel van het Footprint festival. Voor meer informatie over het Footprint festival: www.footprintfestival.nl

Pop-upcolleges

De universiteit wil haar kennis op een laagdrempelige manier delen met de stad. Daarom worden in 2018 tien pop-upcolleges georganiseerd tijdens bestaande festivals maar ook op kleinschalige plekken waar mensen samenkomen. Op deze manier hoopt de universiteit ook mensen te bereiken die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot wetenschappelijke kennis. De onderwerpen van de pop-upcolleges zijn dan ook uiteenlopend: van voeding, tot stress of de herkomst van ons DNA.

Data en locaties

Een overzicht van de aankomende pop-upcolleges is beschikbaar in onze agenda.

Contact

Meer informatie over de organisatie van de pop-upcolleges? Neem contact op met Ellen Ruifrok.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.