Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Kunnen we de grote sprong naar de sterren maken?

Datum
woensdag 4 juli 2018
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
Lorentzzaal

Starships ‘Distinguished Lecture’

In onze dagelijkse beslommeringen, vergeet je gemakkelijk om te vergeten dat we als bewonen op aarde onderdeel zijn van een verbazingwekkende grootsheid en mysterie.

The Breakthrough Initiatives is een programma van wetenschappelijke en technologische verkenning, waarbij de grote vragen van het leven in het universum worden onderzocht: zijn we alleen? Zijn er bewoonbare werelden in onze galactische buurt? Kunnen we de grote sprong naar de sterren maken? En kunnen we samen denken en handelen - als één wereld in de kosmos?

Een van de initiatieven is het Breakthrough Starshot-initiatief.  Onder die noemer wil Stephen Hawking, samen met collega’s van onder andere de Princeton-universiteit en internetmiljardair Yuri Milner, een ruimtetuig ontwikkelen dat de afstand van de aarde naar Alpha Centauri in amper twintig jaar kan afleggen. Dr. Pete Worden geeft een college over dit ambitieuze project.

Klik hier voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.