Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Jonge Alumni Netwerk - Rijksmuseum behind the scenes

Datum
donderdag 5 juli 2018
Tijd
Locatie
Rijksmuseum
Museumstraat 1
Amsterdam

Let op: Deze activiteit van het Jonge Alumni Netwerk is inmiddels uitverkocht. Je kunt je inschrijven voor de wachtlijst via deze link. Als er dan een plekje vrijkomt, nemen we contact met je op. 

Donderdag 5 juli organiseert het Jonge Alumni Netwerk (JAN) een bedrijfsbezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Deze middag vertellen een aantal medewerkers over hun functie en de dagelijkse gang van zaken in het Rijks. Zo vertelt Koen van Santen over de Vrienden van het Rijksmuseum, wijdt Jacobien Schneider uit over haar werk bij de afdeling Pers & Publiciteit en deelt Sara van Dijk (alumna Kunstgeschiedenis) haar ervaringen als junior conservator. Jullie worden welkom geheten door Hendrikje Crebolder, directrice Media en Development.

Nadat de sprekers aan het woord zijn geweest, word je meegenomen voor een exclusieve rondleiding langs de hoogtepunten van het museum én de beeldentuin. In die beeldentuin is dan net een nieuwe expositie geopend met werken van Eduardo Chillida. 

Beeldententoonstelling Chillida

Tien metershoge sculpturen van de Spaans-Baskische kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002) zijn deze zomer in de Rijksmuseumtuinen te zien. Chillida geldt als een van de belangrijkste naoorlogse vernieuwers van de beeldhouwkunst en werd vooral bekend om zijn stalen sculpturen. 

Het is voor het eerst dat een tiental van zijn monumentale buitensculpturen samen zijn te zien in Nederland. 

Meer info en aanmelden

Datum donderdag 5 juli 2018
Tijd 14.00-17.00 uur 
Locatie Rijksmuseum, Amsterdam
Voor wie? Jonge alumni (t/m 35 jaar) van de Universiteit Leiden
Kosten deelname €10,- (geen extra kosten voor toegang museum)
Aanmelden Meld je hier aan

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.