Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Artistic Research forum

Kick-off bijeenkomst platform voor artistiek onderzoek

Datum
maandag 2 juli 2018
Tijd
Locatie
Anna van Buerenplein
Den Haag

Studenten, medewerkers en alumni zijn welkom op de kick-off bijeenkomst van Art Research Convergance (ARC), een nieuw platform voor het artistiek-academisch discours in Nederland. ARC organiseert tentoonstellingen, installaties, lezingen en performances op iedere eerste maandag van de maand, op culturele toplocaties in Den Haag.

Power

Deze kick-off sessie staat in het teken van 'power'. Macht is de invloed die een persoon, bedrijf of organisatie heeft op anderen. Als iemand macht heeft, doen andere mensen datgene wat hen wordt opgedragen. Macht brengt de samenleving en ook het sociale leven in beweging. Maar wie stuurt dit aan? Wie zijn de spelers in dit machtsnetwerk? Dit soort vragen worden onderzocht door de kunstenaar-onderzoekers tijdens de eerste ARC sessie van het seizoen 2018.

Presentaties 

Ingrid Verweijen -  Audition Audition – performance
Tijdens deze performance worden zowel het format besproken van een auditie als de machtsverhoudingen van alle betrokkenen tijdens zo’n auditie.

Lucy Cordes Engelman - Heresy of the free spirit - performative lecture
Traditionele en subjectieve waarden blijven ons als publiek en als deelnemer boeien. Maar op welke manieren kunnen fictie en verhaal middels het medium film/video deze waarden weerstaan en werkt dat ook?

Bjarni Gunnarsson - Command and Autonomy - Algorithmic composition
Een korte discussie over de bedenkingen rondom generatieve processen en algoritmische compositie met een focus op de polariteit van ‘regel en ‘autonomie’, gevolgd door een muzikale performance reflecterend op deze zaken.

GVN908 - MAREA
 

Seizoen 2018

Seizoen 2018 bestaat uit 6 sessies waarin steeds een aantal geselecteerde kunstenaar-onderzoekers werk presenteren. Dit doen zij door middel van exposities, installaties, lezingen en optredens. Deze twee uur durende sessies vinden plaats op iedere eerste maandag van de maand in culturele hotspots in Den Haag:

  • Anna van Buerenplein - 2 juli  - 19.00-21.00 uur
  • The Grey Space in the Middle - 3 september - 19.00-21.00 uur
  • Studio Loos - 1 oktober - 19.00-21.00 uur
  • De Nieuwe Regentes -  5 november - 19.00-21.00 uur
  • Korzo Theater - 3 december - 19.00-21.00 uur
  • Online sessie – datum en tijd n.n.b.

De sessies zijn vrij toegankelijk.

Voor meer informatie zie www.art-research-convergence.org

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.