Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Werkgroep Taal: Piet Gerbrandy over Quintilianus

  • Piet Gerbrandy
Datum
dinsdag 5 juni 2018
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
0.05

Piet Gerbrandy vertelt over zijn aanstaande onderzoek naar de Institutio Oratoria van Quintilianus. Quintilianus was een Romein die 'de opleiding tot redenaar' schreef. Dit boek is eeuwenlang een toonaangevend retorisch werk geweest, en is dat misschien vandaag de dag nog steeds wel. Quintilianus zelf kunnen we uiteraard niet meer ontvangen, maar diens vertaler wel: Piet Gerbrandy. Onze gastspreker is echter meer dan alleen een vertaler. Hij is ook dichter en universitair docent klassieke talen aan de UvA. Een zeer interessante gastspreker dus!

Over de Werkgroep Taal

Eens per maand komen we samen om met een gastspreker over een bepaald taalonderwerp te spreken. 'Wij' zijn in dit geval alumni en masterstudenten van verschillende studies. Voor de alumni is een dergelijke bijeenkomst leuk, omdat ze op die manier in contact blijven met de wetenschappelijke ontwikkelingen. Voor de masterstudenten is het leuk, omdat de alumni ze soms informeel een beetje op weg kunnen helpen bij het ori├źnteren op de arbeidsmarkt. 
Onze studieclub bestaat uit studenten van allerlei studies, maar we kunnen nog wel wat meer diversiteit gebruiken. Zou u wellicht interesse hebben om kosteloos en vrijblijvend aan te sluiten bij onze werkgroep? Dan ontvangen we graag een mail, zodat we een indicatie van de opkomst hebben. Graag mailen naar werkgroeptaal.leiden@gmail.com

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.