Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Vulvar cancer; pathogenesis, molecular genetics and treatment

  • L.S. Nooij
Datum
donderdag 28 juni 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

Schaamlipkanker of vulvacarcinoom is een zeldzame gynaecologische tumorsoort die in Nederland jaarlijks bij ongeveer 300 nieuwe patiënten wordt vastgesteld. Dit aantal neemt toe, waarschijnlijk doordat de bevolking ouder wordt, en door een toename in het aantal infecties met HPV (het virus dat ook baarmoederhalskanker kan veroorzaken). In dit proefschrift zijn een aantal belangrijke klinische vraagstukken over de behandeling van vulvacarcinoom onderzocht. Daarnaast is onderzoek gedaan naar de ontstaanswijze van (HPV-onafhankelijke) vulvacarcinomen. Dit heeft geleidt tot nieuwe inzichten voor zowel de behandeling als de ontstaanswijze van dit type kanker.

Promotor

  • Prof.dr. J.B.M.Z. Trimbos

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

pers@lumc.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.