Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Ventricular Tachycardia in Repaired Tetralogy of Fallot: Risk Stratification and Invasive Treatment

  • G.F.L. Kapel
Datum
woensdag 6 juni 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. K. Zeppenfeld

Korte inhoud van het proefschrift

Kapel beschrijft de anatomische kenmerken, correctiemogelijkheden en epidemiologie van de hartziekte Tetralogie van Fallot (TOF). Dit is een aangeboren hartziekte waaraan baby’s in hun eerste jaar (moeten) worden geopereerd. Op volwassen leeftijd hebben zij echter alsnog een 29x hogere kans dan gemiddeld om aan hartritmestoornissen te overlijden.  Door een isthmus te identificeren en daar een litteken te veroorzaken, vermindert in dat weefsel de elektrische geleiding, hetgeen preventief kan werken tegen ritmestoornissen. Deze kansrijke methode moet echter nog verder wordt onderzocht en verfijnd.

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

pers@lumc.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.