Universiteit Leiden

nl en

Promotie

The implementation of international law in the national legal order: A legislative perspective

Datum
dinsdag 5 juni 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

Internationaal recht is voor zijn verwezenlijking in belangrijke mate afhankelijk van de organen van afzonderlijke staten. De rol van de wetgevende organen heeft relatief weinig aandacht gekregen in de literatuur. Dit proefschrift richt zich op de rol van de nationale wetgever bij de implementatie van internationaal recht en geeft antwoord op de vraag hoe implementatiewetgeving onder internationaal recht is gereguleerd en of die regulering adequaat is.  

Promotor

  • Prof.dr. W.J.M. Voermans

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.