Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Snakebite conferentie

Datum
donderdag 21 juni 2018 - vrijdag 22 juni 2018
Locatie
Stadsgehoorzaal
Breestraat 60
2311 CS Leiden

Elk jaar overlijden meer dan 125.000 mensen als het gevolg van een giftige slangenbeet. Het aantal mensen met ernstig blijvend letsel of invaliditeit is twee tot drie keer zo hoog. Dat zijn ongeveer 450.000 nieuwe slachtoffers per jaar.

Het Afrikaanse en Aziatische platteland worden het zwaarst getroffen. Vele honderden of duizenden slachtoffers blijven onbehandeld.

Slachtoffers die de beet overleven hebben geen garantie op volledig herstel. Overlevenden hebben naast blijvend letsel, vaak ook financiële en psychologische problemen. De financiële last dwingt families om de weinige bezittingen die ze hebben te verkopen. Gezinnen en hele gemeenschappen worden getroffen: slachtoffers zijn vaak niet meer in staat om voor een inkomen te zorgen.

Naturalis Biodiversity Center organiseert, onder andere met Universiteit Leiden, de conferentie 'Snakebite - van wetenschap naar samenleving' op 21 en 22 juni 2018 in Leiden. Een multidisciplinair evenement dat tot doel heeft de aandacht te vestigen op deze verwoestende, verwaarloosde tropische ziekte en dat het vinden van oplossingen en internationale actie voor de preventie en behandeling van slangenbeten stimuleert.

Wij zoeken niet alleen slangenexperts

Misschien werk je met slangen, slangengif of op het gebied van medische zorg en eerste hulp. Maar het kan ook dat je normaal gesproken niets te maken hebt met slangen of (anti)slangengif. We organiseren geen reguliere (wetenschappelijke) conferentie. Wij zoeken deelnemers (studenten en onderzoekers) omdat je expertise hebt bijvoorbeeld op het gebied van ICT, datamining, data science, life sciences, biodiversiteit, innovatieve technologieën, beleidsvorming of onderwijs.
Door kennis uit te wisselen komen we tot oplossingen die een directe impact hebben op de problemen met slangenbeten in de tropen.

Doe mee! Deel je kennis en meld je aan

Meer informatie over de conferentie staat op snakebite.naturalis.nl. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk professionals en studenten aanwezig kunnen zijn, vragen we geen inschrijfgeld, slechts een kleine bijdrage van € 35 per dag voor het eten en drinken.

Nieuwsgierig geworden? Praat en denk mee op Facebook en LinkedIn en registreer je nu!

#uniteagainstsnakebite

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.