Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Plasmonic enhancement of one-photon- and two-photon-excited single-molecule fluorescence by single gold nanorods

  • W. Zhang
Datum
woensdag 27 juni 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

Dit proefschrift beschrijft een verzameling experimentale pogingen om de fotoluminescentie van fluorescerende moleculen en quantumdots te versterken met gouden nanostaafjes (gold nanorods, oftewel GNR's). Er is speciale aandacht besteed aan de interacties tussen individuele emitters en GNR's. Bestudering van een afzonderlijke emitter geeft directe informatie over deze emitter en onthilt op deze manier de karakteristieken en gedetailleerde processen van microscopische componenten die schuilgaan onder het macroscopische gedrag van het geheel in een conventionele ensemblemeting. Dit proefschrift toont het potentieel van GNR's voor fluorescentieversterking.

Promotor

  • Prof.dr. M A G J. Orrit

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.