Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Photo-activated drug delivery systems

Datum
donderdag 7 juni 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

O-Nitrobenzyl groepen worden veel gebruikt als moleculaire beschermgroepen die je met licht kunt verwijderen. Deze zogenaamde photocages worden vaak toegepast in zowel de organische chemie als in de biologie. Photocaging blokkeert de functionaliteit van een molecuul en deze blokkade kan verwijderd worden door middel van licht met een specifieke golflengte. Dit proefschrift laat zien dat licht gebruikt kan worden om precieze controle te verkrijgen over waar en wanneer geneesmiddelenafgifte plaatsvindt.

Promotor

  • Prof.dr. A. Kros

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.