Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Lunch

Leiden Leadership Lunch: 'Innovation Capacity in Times of Decline'

Datum
vrijdag 14 juni 2019
Tijd
Toelichting
Inloop met lunch vanaf 11:30 uur; programma start om 12:00 uur. De lunchbijeenkomst is gratis! Aanmelden (+ eventueel dieetwensen) via LLC@fgga.leidenuniv.nl
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
4.78

'Innovation Capacity in Times of Decline'

Tijdens de lunchbijeenkomst presenteert Dr. Joris van der Voet zijn onderzoeksproject Innovation Capacity in Times of Decline. Dit onderzoek richt zich op de ambivalente relatie tussen bezuinigen en innovatie in gemeenten: Zorgt financiële schaarste voor creativiteit en het nemen van risico’s, of zorgt het juist voor verstarring en stabiliteit? Tijdens de bijeenkomst gaat Joris in het bijzonder in op een recente experimentele studie over het zoekgedrag van politici en managers in reactie op slechte financiële prestaties.

Biografie

Dr. Joris van der Voet is universitair docent Publiek Management aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden en aangesloten bij het LLC. Zijn onderzoeksinteresses betreffen organisatorische veranderingen in organisaties in de publieke sector, leiderschap, bezuinigingsmanagement en motivatie van werknemers. Joris geeft cursussen op het gebied van organisatie en management in de publieke sector: management en performance, verandermanagement en leiderschap, en organisatieverandering.

Leiden Leadership Lunch

Tijdens de lunchbijeenkomsten van het Leiden Leadership Centre staat leiderschap centraal, waarbij praktijk en wetenschap met elkaar verbonden wordt. Onder het genot van een verzorgde lunch ontmoeten studenten, practitioners en wetenschappers elkaar en worden inzichten, ervaringen en kennis  omtrent leiderschap gedeeld. Bekijk onze website voor een indruk van afgelopen bijeenkomsten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.