Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Lattice models for Josephson junctions and graphene superlattices

Datum
woensdag 27 juni 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

In dit proefschrift onderzoeken wij quantum transportverschijnselen op de nanometerschaal, in twee type materialen: topoligische isolatoren met geïnduceerde supergeleiding en superroosters in grafeen. Beide onderwerpen zijn gemotiveerd door recente experimentele ontwikkelingen: het eerste onderwerp ontstond uit de zoektocht naar Majorana fermionen in een quantum-spin-Hall-isolator, het tweede onderwerp ontstond uit de zoektocht naar massieve Dirac fermionen in de Kekulé bandstructuur van grafeen op een koper-substraat.

Promotor

  • Prof.dr. C.W.J. Beenakker

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.