Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Henk Gijzen (orgel)

Datum
woensdag 6 juni 2018
Tijd
Serie
Inloopconcerten 2018
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Henk Gijzen (orgel)

Henk Gijzen studeerde orgel en kerkmuziek bij Evaristos Glassner en Klaas Bolt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij behaalde de akte muziekonderwijs B voor orgel, het praktijkdiploma kerkmuziek en het einddiploma solospel orgel. In 1979 werd hij prijswinnaar van het Nationaal Orgel Improvisatieconcours te Bolsward.
Henk Gijzen is als cantor-organist verbonden aan de Marekerk te Leiden waar hij het historische Garrels-orgel uit 1733 bespeelt. Op het programma staat muziek van Ph. Pool, J.J. De Neufville en J. Stanley.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Henk Gijzen
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.