Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Debby de Lima (sopraan) en Carel Cames van Batenburg (orgel)

Datum
woensdag 13 juni 2018
Tijd
Serie
Inloopconcerten 2018
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Debby de Lima (sopraan) en Carel Cames van Batenburg (orgel)

Maar liefst 13 muziekstukjes worden ten gehore gebracht door Debby de Lima (sopraan) en Carel Cames van Batenburg (orgel) rond het orgel in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden. Muziek van Tarquinio Merula, Jean Langlais en Eric Satie.

Debby heeft zang en piano gestudeerd bij een aantal (privé) docenten. Zij heeft in diverse Nederlandse koren gezongen, waar zij regelmatig een solistische bijdrage leverde. Momenteel zingt zij bij het Collegium van de Cappella Nicolai, onder leiding van Michael Hedley, H. Nicolaasbasiliek, Amsterdam.

Carel ontving zijn eerste orgellessen van Henk Weber, organist in zijn parochiekerk Sint Paschalis Baylon te Den Haag. Daarna studeerde hij bij Wim van Beek, Marieke Stoel en  pater Theo Flury OSB, hoofdleraar orgel aan het Pontificaal Instituut voor Kerkmuziek te Rome. Hij volgde diverse master classes. Bij nationale orgelconcoursen behaalde hij drie maal een finaleplaats, waarvan twee maal de eerste prijs. Carel is co-titulair organist van de Église Wallonne in Den Haag.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.