Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Arthur Klaassens (lupofoon) en Geerten van de Wetering (orgel)

Datum
woensdag 20 juni 2018
Tijd
Serie
Inloopconcerten 2018
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Arthur Klaassens (lupofoon) en Geerten van de Wetering (orgel)

Tijdens dit Inloopconcert zal muziek van de familie Bach klinken in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden. Een concert voor hobo d'amore van de bekendste uit de familie Bach, Johann Sebastian, en verder een orgelwerk en een hoboconcert van zijn zonen. Arthur Klaassens bespeelt de hobo en hobo d'amore en Geerten van de Wetering het Flentrop-orgel.

Arthur is op 9-jarige leeftijd begonnen met hobo spelen bij Ali Groen. In 2014 heeft hij zijn master-examen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaald met een 9.5 met onderscheiding. Hij heeft met verschillende orkesten gesoleerd. In 2009 was Arthur finalist van het Stichting Jong Muziektalent Nederland concours. Bovendien ontving hij in dat zelfde jaar meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours.  

Geerten van de Wetering

Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag, dirigent van Het Wassenaars Kamerkoor en een van de Musici rond het Academie-orgel.  Daarnaast is hij artistiek adviseur voor Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden. Geerten heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek en speelde diverse premières. Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland, daarnaast treedt hij op in kleinere bezettingen.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.