Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Infrared Spectroscopy of Astrophysically Relevant Hydrocarbons

Datum
woensdag 20 juni 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

Dit proefschrift gaat over de studie van koolwaterstoffen via infraroodspectroscopie. Koolwaterstoffen zijn de belangrijkste chemische componenten rondom koolstofrijke sterren en ook in overvloed aanwezig in koolwaterstofrijke planetaire atmosferen. Een primair doel van dit proefschrift is het meten van nieuwe moleculaire overgangen van moleculen die bekend zijn, om zo astronomen te helpen bij de toekenning van observatiespectra en als leidraad voor toekomstige astronomische surveys.

Promotor

  • Prof.dr. H.V.J. Linnartz

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.