Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

HACKING NATURE Open Lab Expo

Datum
vrijdag 29 juni 2018 - zaterdag 30 juni 2018
Toelichting
Vrijdag 29 juni, 15:00 - 21:30 (openingsborrel om 18:30). Zaterdag 30 juni, 12:00 - 20:00.
Locatie
De Samenscholing
Beatrijsstraat 12
2531 XE The Hague

Interactief onderzoekslaboratorium

De grenzen tussen natuur, mensheid en techniek vervagen steeds meer. Het is duidelijk dat technologie een negatieve invloed kan hebben op de natuur, maar we kunnen we ons ook een positieve toekomst voorstellen waarbij wetenschap en techniek de natuur sterker maken, en natuur en techniek zich vermengen in symbiotische levensvormen? Hoe kunnen we de natuur 'hacken' voor goede doeleinden?

Combinaties van natuur en techniek

Creatieve onderzoekers van het Media Technology masterprogramma van Universiteit Leiden laten nieuwe toekomstvisies zien; combinaties van natuur en techniek. Dit is geen statische expositie, meer een speels onderzoekslaboratorium voor alle leeftijden en bezoekers. De onderzoekers werken vanuit persoonlijke inspiratie en maken fysieke werken die aanzetten tot vragen. Veel van de werken zijn interactief, sommigen zijn vroege prototypen en anderen meer afgewerkte eindproducten. De onderzoekers zijn bij de werken aanwezig om de inspiratie, idee├źn en achtergronden bij het werk te bespreken. 

Toegang

Toegang is gratis. Inschrijven voor en delen van het Facebook event wordt gewaardeerd.
Media Technology bedankt De Samenscholing voor het hosten van deze expositie.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.