Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Forward and Reverse Genetics Strategies for Improving Oncolytic Reoviruses

  • I.J.C. Dautzenberg
Datum
donderdag 14 juni 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor

  • Prof.dr. R.C. Hoeben

Korte inhoud van het proefschrift

Oncolytische virussen kunnen kankercellen infecteren en doden, zonder daarbij gezonde cellen te beschadigen. Hoewel kansrijk bij borst-, huid- en prostaatkanker en hersentumoren, kan hun werking kan echter nog aanzienlijk worden verbeterd; de werking loopt per type kanker sterk uiteen. Dautzenberg onderzoekt in haar proefschrift remedies voor twee knelpunten in de therapie. Het gaat om de moeilijke spreiding van reovirussen en adenovirussen in tumoren en de geringe mate waarin de virussen de tumorcellen binnen kunnen gaan.  Ze verkent kansrijke methoden en concludeert dat het uiteindelijk zal aankomen op personalized medicine.

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

pers@lumc.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.