Universiteit Leiden

nl en

8ste Europa Lezing

Oostenrijk en Europa: aan de vooravond van Oostenrijks EU Voorzitterschap

  • Prof. Heinz Fischer, oud-president van Oostenrijk
Datum
vrijdag 8 juni 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Klein Auditorium

Op 1 juli neemt Oostenrijk het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie over. In de Europa Lezing van 8 juni belicht prof. Heinz Fischer de geschiedenis van Oostenrijk. Van de stichting van de Republiek in 1918 tot de Anschluss in 1938, de herwonnen onafhankelijkheid in 1945 en het EU-lidmaatschap in 1995 tot Oostenrijks EU-voorzitterschap in 2018 dat samenvalt met het 100-jarig jubileum van het land.

Meer informatie kunt u op de Engelstalige website vinden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.