Universiteit Leiden

nl en

De Burchtentocht

Datum
donderdag 28 juni 2018
Tijd
Locatie
Stedelijk Gymnasium Leiden
Fruinlaan 15
Leiden

Studievereniging Philips van Leyden organiseert haar laatste activiteit van dit collegejaar, namelijk een fietstocht van Leiden naar Katwijk: de Burchtentocht.

Reeds lang is het een vurige wens van de rechtshistorische afdeling om de omgeving van Leiden af te fietsen op alle sporen van ons Romeinse verleden die ons resten. Matilo, het oude Romeinse fort langs de limes, is daarbij het aangewezen vertrekpunt. Onze eigen burcht, ooit aangezien voor een restant van het Romeinse Lugdunum Batavorum waar onze stad zich maar al te graag mee heeft geïdentificeerd, kan daarbij niet worden overgeslagen. Ook Rijnsburg, zetel van de Hollandse graven, mag niet ontbreken.

Na een lange tocht zullen we eindigen in Katwijk. Niet de plaats waar vanuit Claudius zijn roemrijke verovering van Brittannia begon, wél de plek waar Caligula zijn minstens even beroemde overwinning op de Noordzee heeft geboekt. Een overwinning die overigens maar tijdelijk was; de Noordzee heeft als vergelding de legendarische Romeinse Brittenburg opgeslokt, die bij laag water nog lange tijd voor de Katwijkse kust te zien is geweest. Aldaar zullen wij afsluiten met een, hopelijk zonrijke, borrel op het strand.

  • - verzamelen om 12:00 uur voor het Stedelijk Gymnasium Leiden (Fruinlaan 15) 
  • - geen deelnemerskosten, lunch voor eigen rekening 
  • - aammelden kan via philipsvanleyden@gmail.com 
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.