Celebrating Mandela 100

Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Groot Auditorium

Op 18 juli 2018 is het 100 jaar geleden dat Nelson Mandela (1918-2013) werd geboren. Deze dag wordt over de hele wereld gevierd met lezingen, concerten en debatten. Mandela, oud-president van Zuid-Afrika, ontving in 1999 een eredoctoraat van de Universiteit Leiden. De toenmalige Rector Magnificus, Willem Wagenaar, eerde Mandela als ‘een ware verdediger van de vrijheid’.

Om de erfenis van Nelson Mandela te vieren organiseren de Universiteit Leiden, de Vrije Universiteit Amsterdam - die een lange traditie van academische samenwerking met Zuid-Afrika heeft - en de Zuid-Afrikaanse Ambassade in Nederland het ‘Celebrating Mandela 100’ event, met a keynote lezing door Prof. Tom Lodge (University of Limerick, Ierland), auteur van de biografie Mandela. A Critical Life (2006).

Master of Ceremony: Prof. Jan-Bart Gewald, directeur Afrika-Studie Centrum Leiden.

Programma

Opening Mark Rutgers, Decaan Faculteit Geesteswetenschappen, namens Carel Stolker, Rector Magnificus van de Universiteit Leiden

Introductie in het eeuwfeest van Nelson Mandela Zijne Excellentie Bruce Koloane, Zuid-Afrikaans Ambassadeur in Nederland

Keynote lezing ‘Mandela’s leadership: charisma, tradition, and legal authority’ Prof. Tom Lodge, University of Limerick, Ierland

Slotopmerkingen Prof. Jan-Bart Gewald

Borrel

Meld u aan voor dit event (verplicht) op de website van het Afrika-Studie Centrum.

Logo Mandela