Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Beyond Labels: wie is de student zonder het etiket ‘vluchteling’?

Datum
woensdag 20 juni 2018
Tijd
Locatie
Studentencentrum Plexus
Kaiserstraat 25
2311 GN Leiden
Zaal
Spectrumzaal

Vier met ons het 1-jarig bestaan van het Meeting Point for Refugee Students, dé ontmoetingsplek voor studenten met een vluchtelingenachtergrond. Deze dag staat ook in het teken van VN  Wereldvluchtelingendag, die aandacht vraagt voor de situatie van miljoenen vluchtelingen wereldwijd.

We kijken terug op de resultaten die we het afgelopen jaar hebben geboekt en inspirerende sprekers vertellen over hun ervaringen. In interactieve sessies is er ruimte voor discussie, en tussendoor is er muziek en poëzie. Voor een maaltijd wordt gezorgd.

Kraampjes

Organisaties die willen laten zien wat ze voor vluchtelingen kunnen betekenen zijn van harte welkom om zich te presenteren. Wilt u een kraampje gebruiken? Stuur een e-mail naar meetingpoint@sea.leidenuniv.nl

Aanmelden

Bent u erbij op 20 juni? Vanwege de catering vragen we u om zich aan te melden via het aanmeldformulier.

Programma

16.30 ‑ 17.00

Inloop met koffie en thee
Registratie
Muzikale begeleiding

17.00 ‑ 17.15

Poëzie/Spoken word 

17.15 ‑ 17.30

Toespraak door Hester Bijl, vice-rector magnificus Universiteit Leiden

17.30 ‑ 17.45

Presentatie resultaten 1 jaar Meeting Point, door Lesage Munyemana, initiatiefnemer van het Meeting Point. Munyemana is biologiestudent aan de Universiteit Leiden en afkomstig uit Kongo Kinshasa.

17.45 ‑ 18.00

Intermezzo

18.00 ‑ 18.30

Beyond Labels: Wie ben ik en wat hebben we met elkaar gemeen? Wie is de mens zonder het etiket ‘vluchteling’? Interactieve sessie.

18.30 ‑ 19.00

Keynote Adel Albaghdadi uit Syrië en oprichter van WE Organization: I am a refugee but I had a life before that!

19.00 ‑ 20.00

Sluitingsceremonie Daarna netwerken met een hapje en een sapje

Over het Meeting Point

De Universiteit Leiden heeft een duidelijke verantwoordelijkheid. Nu en in de toekomst. We willen onderwijs inzetten voor de integratie van nieuwkomers, onder wie vluchtelingen. Om dat doel te bereiken heeft de universiteit in 2016 het Meeting Point for Refugee Students opgericht. Een ontmoetingsplek waar iedereen - studenten, medewerkers, Nederlands en niet-Nederlands - kan komen om hulp te zoeken of bieden voor opleiding en loopbaan. Input van studenten helpt beleidsmakers om verouderde richtlijnen en procedures op de schop te nemen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.