Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Alumni Masterclass 'Inclusief leiderschap'

Datum
dinsdag 12 juni 2018
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
346

Inclusief leiderschap

Steeds meer organisaties zijn bezig met de vraag hoe diversiteit kan bijdragen aan hun succes. Door het benutten van verschillen proberen leidinggevenden de informatiedeling, creativiteit en innovatiekracht binnen hun organisatie te vergoten. Toch heeft de focus op diversiteit niet altijd positieve effecten. Zo ligt de kans op uitsluiting en het ontstaan van subgroepen bijvoorbeeld op de loer. Het managen van diversiteit vraagt daarom om inclusief leiderschap en het realiseren van een inclusieve cultuur. Maar wat is dat precies? En belangrijker: hoe doe je dat?

Wat kunt u verwachten?

Bij deze vragen en meer staan wij stil in de alumni masterclass “Inclusief leiderschap”, georganiseerd door het Alumnibureau in samenwerking met Centre for Professional Learning(CPL).  Prof. dr. Sandra Groeneveld gaat in op het belang van inclusief leiderschap en de dilemma’s die daarbij komen kijken. Vervolgens deelt een spreker uit de praktijk zijn ervaringen. We sluiten de avond af met een panelgesprek waarbij deelnemers in gesprek gaan met de sprekers over vraagstukken uit hun eigen werkpraktijk. De masterclass wordt begeleid en ingeleid door CPL-fellow dr. Saniye Çelik.  

Locatie: Den Haag

Adres: Turfmarkt 99, Wijnhaven - zaal 346

Tijden: 19:00 – 22:00

Datum: dinsdag 12 juni 2018

Kosten: €25,- (Inclusief afsluitende borrel)

Meer info en aanmelding: www.universiteitleiden.nl

Informatie en vragen: info@alumni.leidenuniv.nl

Sprekers

Prof. dr. Sandra Groeneveld

Sandra Groeneveld is hoogleraar Publiek Management van het Instituut Bestuurskunde van Universiteit Leiden. Sandra onderzoekt de inrichting en het management van publieke organisaties, waarbij zij zich in het bijzonder richt op vragen over organisatieverandering, leiderschap, management van diversiteit en representatieve bureaucratie. Naast haar expertise op het terrein van het management van publieke organisaties verzorgt zij onderwijs in onderzoeksmethoden voor bachelor en masterstudenten en voor promovendi. 

Dr. Saniye Çelik

CPL-fellow Saniye Çelik promoveerde aan de Universiteit Leiden op de business case van diversiteit in publieke organisaties. Zij is gespecialiseerd in HRM en bestuurs- en organisatievraagstukken. Eerder studeerde ze personeelswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. In de 25 jaar dat Saniye Çelik in verschillende functies heeft gewerkt bij de overheid – waarvan 17 jaar bij de politie – heeft zij zich verdiept in diverse vraagstukken die spelen binnen het publieke domein. Vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties coördineerde ze het diversiteitsbeleid van eerdere kabinetten voor de publieke sector.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.