Alumni-activiteit

Alumnimiddag Oost-Aziëstudies (China-, Japan- en Koreastudies)

30 juni 2018
Arsenaal
Arsenaalstraat 1
2311 CT Leiden

Op dit moment zijn de medewerkers van de Oost-Azië-opleidingen Chinastudies, Japanstudies en Koreastudies nog gehuisvest in het Arsenaal. Binnenkort nemen zij afscheid van het pand dat sinds 1981 hun thuisbasis was. Daarom wordt er een bijeenkomst voor stafleden, studenten en alumni van de Oost-Aziëstudies (China-, Japan- en Koreastudies) georganiseerd, met diverse sprekers en uiteraard de mogelijkheid om herinneringen op te halen!

Programma: wordt binnenkort bekendgemaakt

Aanmelden: Binnenkort kunt u zich hier aanmelden

Kosten: worden binnenkort bekend gemaakt

Over het Arsenaal

Het Arsenaal was oorspronkelijk een kazerne, gebouwd in 1818. Een massief vierkant bouwwerk, met een open binnenplaats. In 1850 werd er een bijna even groot complex aan vast gebouwd. In de jaren '70 van de twintigste eeuw sloot de kazerne aan de Doelensteeg, waarna het pand gekocht werd door de Universiteit Leiden. Sinds 1981 diende het Arsenaal als de thuisbasis voor studenten van de Oost-Aziëstudies (aanvankelijk Zuid-Aziëstudies).

Het Arsenaal, het oudste pand van de faculteit Geesteswetenschappen, wordt intern verbouwd. Het ontwerp is inmiddels goedgekeurd en de verbouwing start begin 2019. Meer hierover leest u in dit artikel.