Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Alumnimiddag Oost-Aziëstudies (China-, Japan- en Koreastudies)

Datum
zaterdag 30 juni 2018
Tijd
Locatie
Arsenaal
Arsenaalstraat 1
2311 CT Leiden

Op dit moment zijn de medewerkers van de Oost-Azië-opleidingen Chinastudies, Japanstudies en Koreastudies nog gehuisvest in het Arsenaal. Binnenkort nemen zij afscheid van het pand dat sinds 1981 hun thuisbasis was. Daarom wordt er een bijeenkomst voor stafleden, studenten en alumni van de Oost-Aziëstudies (China-, Japan- en Koreastudies) georganiseerd, met diverse sprekers en uiteraard de mogelijkheid om herinneringen op te halen!

Programma

Vanaf ca. 15.00 uur zijn er voordrachten over: 

  • de geschiedenis van het Arsenaal
  • de nieuwe huisvesting voor Oost-Aziëstudies
  • de Asian Library

Tevens is er een pop-up tentoonstelling te zien over 40 jaar Oost-Aziëstudies in het Arsenaal.

Aanmelden en kosten

Aanmelden voor de alumnimiddag in het Arsenaal (uiterste aanmelddatum: 29 juni). Kosten voor deelname bedragen € 2,00 (te betalen aan de deur op 30 juni; NB alleen via pin)

Over het Arsenaal

Het Arsenaal was oorspronkelijk een kazerne, gebouwd in 1818. Een massief vierkant bouwwerk, met een open binnenplaats. In 1850 werd er een bijna even groot complex aan vast gebouwd. In de jaren '70 van de twintigste eeuw sloot de kazerne aan de Doelensteeg, waarna het pand gekocht werd door de Universiteit Leiden. Sinds 1981 diende het Arsenaal als de thuisbasis voor studenten van de Oost-Aziëstudies (aanvankelijk Zuid-Aziëstudies).

Het Arsenaal, het oudste pand van de faculteit Geesteswetenschappen, wordt intern verbouwd. Het ontwerp is inmiddels goedgekeurd en de verbouwing start begin 2019. Meer hierover leest u in dit artikel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.