Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Advancing forensic RNA profiling

  • M.W. van den Berge
Datum
donderdag 28 juni 2018
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

In forensisch strafrechtelijk onderzoek is DNA-onderzoek een belangrijk en vaak gebruikt hulpmiddel voor het identificeren van de donor van een spoor. In hedendaags forensisch onderzoek is de vraag echter niet alleen van wie een spoor afkomstig kan zijn, maar steeds vaker ook hoe het spoor daar is gekomen. Een aspect dat informatief kan zijn voor het bepalen van de ontstaanswijze van een spoor is het type cellen dat in het spoor aanwezig is. Dit proefschrift beschrijft onderzoek naar het identificeren van celtypen met behulp van messenger RNA (mRNA).

Promotor

  • Prof.dr. P. de Knijff

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

pers@lumc.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.