Universiteit Leiden

nl en

Workshop met lunch

Toekomstdromen: Midden-Oosten en Islamstudies in de praktijk | Fleur Ravensbergen

  • Fleur Ravensbergen
Datum
donderdag 17 mei 2018
Tijd
Toelichting
Inclusief lunch voor alle deelnemers
Serie
Toekomstdromen: Midden-Oosten- en islamstudies in de praktijk
Locatie
Matthias de Vrieshof
Matthias de Vrieshof 2
2311 BZ Leiden
Zaal
002

Een studie in de Geesteswetenschappen biedt een uitstekend arbeidsmarktperspectief  - of het nu Midden-Oostenstudies (BA of MA), International Studies (BA of MA) of een andere opleiding is. Je kunt terecht komen in de journalistiek, gaan werken voor een non-gouvernementele organisatie, vorm gaan geven aan het buitenlands beleid of je expertise aanwenden in de culturele of maatschappelijke sector. Uiteraard weet je nooit hoe het balletje gaat rollen, maar het is goed om hierover na te denken en informatie te verzamelen. Wat zijn jouw toekomstdromen?

LUCIS wil jou graag inspireren en organiseert daarom in het voor- en najaar van 2018 vier workshops van anderhalf uur waarin telkens één expert uit de verschillende werkvelden op het terrein van Midden-Oosten- en islamstudies vertelt over zijn of haar werk en ervaringen. Uiteraard is er ook ruime gelegenheid voor discussie en stellen van vragen. Het doel van de workshop is dat studenten en andere belangstellenden een beter zicht krijgen op de mogelijkheden na afstuderen.

Gedurende deze workshop, op 17 mei 2018, zal Fleur Ravensbergen, assistent-directeur en medeoprichter van de Dialogue Advisory Group, presenteren over haar werk en hoe zij uiteindelijk vredesonderhandelaar is geworden.

Over Dialogue Advisory Group

Dialogue Advisory Group is een onafhankelijke non-gouvernementele organisatie die zich in Amsterdam bevindt. De organisatie richt zich op het faciliteren van politieke dialogen tussen gewapende groepen, overheden en internationale organisaties, binnen gebieden waar gewapende conflicten dreigen of al langere tijd woeden. DAG zet zich in om voornamelijk tijdens de kritieke fases van vredesonderhandelingen te bemiddelen – denk bijvoorbeeld aan het op gang zetten van een staakt-het-vuren en partijen in overeenstemming brengen over gevoelige politieke onderwerpen.

Fleur Ravensbergen tijdens onderhandelingen in Baskenland. Bron: website DAG

Over Fleur Ravensbergen

Als medeoprichter en assistent-directeur van DAG heeft Fleur Ravensbergen een respectabele achtergrond in conflictbemiddeling tussen strijdende partijen – voornamelijk in Irak en de Democratische Republiek Congo. Fleur was ook deel van een team dat cruciaal was in het ontwapenen van gewapende groeperingen in Noord-Ierland en Baskenland. Fleur verschijnt tevens geregeld in de media en tijdens evenementen om te spreken over haar rol als vredesonderhandelaar, en geeft les aan de Universiteit van Amsterdam.

Aanmelden

Deze workshop is in eerste instantie bedoeld voor studenten, maar staat open voor iedereen die geïnteresseerd is. Aanmelden kan via: lucis@hum.leidenuniv.nl. Voorafgaand aan de workshop biedt LUCIS een bescheiden lunch aan voor de deelnemers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.