Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Rechtsonderwijs in de Romeinse Keizertijd

  • Dr. Matthijs Wibier
Datum
woensdag 9 mei 2018
Tijd
Toelichting
Borrel vanaf 17:30 uur in B3.41 KOG / Lezing vanaf 18:30 uur in B0.25 KOG
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
B0.25

Woensdag 9 mei a.s. organiseert het rechtshistorische dispuut Philips van Leyden b.p. een voor ieder toegankelijke lezing getiteld Rechtsonderwijs in de Romeinse Keizertijd. Deze lectio door dr. M. Wibier biedt een overzicht van hoe het Romeins recht in de Romeinse Keizertijd werd onderwezen. De nadruk zal liggen op de verschillende manieren waarop en de verschillende contexten waarin rechtsonderwijs gestalte kreeg. Op basis van onder andere nieuw ontdekt bronnenmateriaal is het mogelijk een veel genuanceerder beeld te schetsen dan het traditionele, nogal monotone idee dat iedere rechtenstudent naar de school in Beiroet ging. 

Zoals gebruikelijk bent u om 17.30 uur van harte welkom op de afdeling Rechtsgeschiedenis (B3.41 KOG) voor de borrel, waarna de lezing om 18.30 uur zal aanvangen in lokaal B0.25. Na afloop zullen wij traditiegetrouw in Philipsstijl dineren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.