Festival

Haagse Markt
Herman Costerstraat
2571 PJ Den Haag

Waarom eten we liever boterkoek dan broccoli? Tijdens het 80-jarig bestaan van de Haagse markt trapt de Universiteit Leiden af met een reeks pop-upcolleges in Den Haag. De Universiteit wil op deze manier haar kennis delen met de stad.

Waarom eten we zo graag ongezond?

Het eerste college wordt op 18 mei gegeven door Hanno Pijl, internist-endocrinoloog op de Afdeling Interne Geneeskunde bij het LUMC en hoogleraar diabetologie. Hij zal ingaan op onze geschiedenis en waarom het zo moeilijk is om gezond te eten. En wat gezond eten precies is.

Daarna gaat Jessica Kiefte-de Jong, Assistant Professor Voeding & Volksgezondheid, Leiden University College / LUMC Campus Den Haag in op hoe ons keuzegedrag wordt beïnvloed door onze omgeving. Hierbij zal tevens aandacht besteed worden aan de resultaten uit een lopend voedingsonderzoek in de krachtwijken van Den Haag.

Het pop-upcollege vindt plaats om 12:00 uur op het terras van Lunchroom Coster, in het Marktgebouw aan de Haagse Markt en is gratis toegankelijk.

Pop-upcolleges

De universiteit wil haar kennis op een laagdrempelige manier delen met de stad. Daarom worden in 2018 tien pop-upcolleges georganiseerd tijdens bestaande festivals maar ook op kleinschalige plekken waar mensen samenkomen. Op deze manier hoopt de universiteit ook mensen te bereiken die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot wetenschappelijke kennis. De onderwerpen van de pop-upcolleges zijn dan ook uiteenlopend: van voeding, tot stress of de herkomst van ons DNA.

Data en locaties

Een overzicht van de aankomende pop-upcolleges is beschikbaar in onze agenda.