Universiteit Leiden

nl en

Open Joodse huizen van Verzet Leiden

Datum
vrijdag 4 mei 2018
Tijd
Locatie
Verschillende locaties

Open Joodse Huizen dit jaar ook in Leiden

LEIDEN - Op 4 mei 2018 vindt voor de eerste keer Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet plaats in Leiden. Verhalen over hoe joodse bewoners de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt zijn te horen in onder andere Molen de Valk, boekhandel De Kler en het Academiegebouw, maar ook in verschillende woonhuizen.

Tijdens Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet, een landelijke activiteit die in 2011 is opgericht, bieden huidige bewoners ruimte aan vroegere bewoners, getuigen, nazaten, oude en nieuwe buurtgenoten, kenners en belangstellenden om samen verhalen over de vroegere joodse bewoners en helpers uit de Tweede Wereldoorlog te vertellen en zo nieuwe herinneringen te maken. Iedereen is welkom om te luisteren, mee te praten en te herdenken.

De herdenkingen vinden plaats in woonhuizen en andere panden waar joodse bewoners, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd, woonden en werkten. In Huizen van Verzet worden verhalen verteld over helpers en verzetsmensen die hun leven op het spel hebben gezet in een poging  anderen te redden.

Voor het volledige programma kunt u de website, https://www.openjoodsehuizen.nl/nl/leiden2018 raadplegen. Tussen 10:00 en 16:00 kunt u verschillende adressen in Leiden bezoeken. Aanmelden is niet noodzakelijk, toegang is gratis. Let op: op sommige locaties is sprake van een beperkt aantal plekken, vol is vol.

Open Joodse huizen van Verzet

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.