Universiteit Leiden

nl en

Debat

Mag God Nog?

Datum
donderdag 7 juni 2018
Tijd
Toelichting
Gratis. Meer info en inschrijven: welzijn@harelbeke.be of +32 56 733 334
Locatie
Cultureel Centrum Het SPOOR
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke, Belgiƫ

De plaats van religie in onze samenleving

Religie leek in het Vlaanderen van de 21e eeuw geen issue meer, met de ontkerkelijking, de ethische bevrijding en de scheiding tussen kerk en staat. Maar met de toestroom van moslims in het Westen, lijkt religie weer een prominenter plaats in de samenleving in te nemen. Of in elk geval rijst de discussie weer op.

Een bekende christen (Torfs), een moderne en mondige moslim (Benhaddou) en een vooraanstaande Nederlandse vrijzinnige (Cliteur) worden door Lisbeth Imbo aan de tand gevoeld in een boek dat veel pertinente en boeiende vragen behandelt. We krijgen veelkleurige antwoorden over hoofddoeken en cultuursuprematie, over terrorisme en vrouwelijke priesters, over wetenschap, normen en waarden.

Op 7 juni 2018 brengen we het boek in levende lijve naar de Aula van CC het SPOOR en gaan Rik
Torfs, Khalid Benhaddou en Paul Cliteur met elkaar in gesprek onder de deskundige moderatie van
Lisbeth Imbo.

Meer informatie vindt u in deze flyer.

Mag God nog?
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.