Universiteit Leiden

nl en

Lezing

LTA lunchlezing: Augmented Reality in het Onderwijs

Datum
maandag 28 mei 2018
Tijd
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Zaal
zaal C102

Het LUMC en het Centre for Innovation hebben een virtual reality toepassing ontwikkeld met de zgn. Hololens voor het anatomieonderwijs. Met de applicatie Dynamic Anatomy kunnen studenten actief de anatomie en functie van het enkelgewricht onderzoeken, waarbij ze hun eigen enkel als studieobject gebruiken. Beerend Hierck (Teaching Fellow en docent anatomie bij Geneeskunde) laat de mogelijkheden en onmogelijkheden zien om Augmented Reality of Virtual Reality (AR en VR) in het onderwijs in te zetten. Hij vertelt hoe de app ontwikkeld is en laat zien welke de mogelijkheden dit biedt om onderwijs op een andere manier vorm te geven.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Beerend presenteert de hololens in het kader van zijn onderzoek naar Teaching and learning in 3D. Iedereen die interesse heeft om AR/VR in het onderwijs te gebruiken, ook studenten die mee willen denken, is van harte welkom bij de LTA-lunchlezing op maandag 28 mei. De lunchlezing is Engelstalig.

De Lunchlezing is een initiatief van de Leiden Teachers' Academy (LTA) en bedoeld voor docenten die hun onderwijs willen verbeteren. Voor broodjes wordt gezorgd. Inschrijven is nodig in verband met de catering en kan tot en met 24 mei as. U kunt zich aanmelden via azsecretariaat@bb.leidenuniv.nl.

Praktische informatie

28 mei 2018, 13.00 – 14.00 uur

Locatie Oude Sterrenwacht, zaal C102 in Leiden

Aanmelden via azsecretariaat@bb.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.