Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Guus Theelen (orgel)

Datum
woensdag 2 mei 2018
Tijd
Serie
Inloopconcerten 2018
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Guus Theelen (orgel)

Guus Theelen zal op woensdag 2 mei het Flentrop-orgel in het Groot Auditorium van het Academiegebouw in Leiden bespelen. Aanvang van dit Inloopconcert is 13:00uur. Er klinkt dan orgelmuziek van musici van de Thomaskirche in Leipzig en van Thüringer componisten: Elias Nicolaus Ammerbach, Johann Kuhnau, Johann Sebastian Bach, Johann Ludwig Krebs en Ernst Friedrich Richter.

Guus Theelen volgde na zijn eerste orgel- en pianolessen bij kerkmusicus H. Rijnbeek, orgellessen bij de Haagse organist Jan Schmitz, Aart de Kort en later bij Theo Visser. In 1995-1997 volgde hij masterclasses bij de stichting Le Puy Musical te Rouen (Frankrijk). Hij nam deel aan verschillende masterclasses en aan de Thüringische Orgelakademie te Eisenach en Altenburg.
Vanaf 2009 is Guus de vaste bespeler van het Mittenreither-Duyschot-Schonat orgel in de St. Lodewijkskerk in Leiden.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.