Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Eelco Kooiker (orgel)

Datum
woensdag 16 mei 2018
Tijd
Serie
Inloopconcerten 2018
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Eelco Kooiker (orgel)

Eelco Kooiker speelt de Toccata van Domenico Zipoli, "Mein junges leben hat ein end" van Jan Pieterszoon Sweelinck, Capriccio IX di Durezze van Girolamo Frescobaldi, 3 delen uit "XII neuen leichten Praeludien für die Orgel" van Johann Georg Albrechtsberger)en "Was Gott tut, das ist wohlgetan" van Johann Pachelbell.

Eelco Kooiker kreeg op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader. Op zijn 11e jaar maakte hij de overstap naar klavecimbel en kreeg hij les van Kya Hengstmangers. Naast zijn studie aan de TU/e Eindhoven, volgde hij orgellessen bij Ruud Huijbregts en studeerde hij klavecimbel aan het Brabants Conservatorium bij Remy Syrier. Eelco speelt regelmatig mee in (gelegenheids)ensembles, op festivals waaronder het Oude Muziek Festival Hoorn.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.