Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Dries van Loenen (blokfluit) en Marieke Stoel (orgel)

Datum
woensdag 9 mei 2018
Tijd
Serie
Inloopconcerten 2018
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Dries van Loenen (blokfluit) en Marieke Stoel (orgel)

Dries van Loenen (blokfluit) en Marieke Stoel (orgel) voeren muziek uit van Georg Muffat, William Byrd, Andrew Parcham, Girolamo Frescobaldi, Pieter van Dalem en Jean Baptiste Loeillet.

Dries van Loenen studeerde blokfluit en cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 1982 het diploma Uitvoerend Musicus (blokfluit) behaalde. Als blokfluitist en cellist is hij onder meer verbonden aan het Haags Barokgezelschap, dat zich richt op de uitvoering van de vocaal/instrumentale werken van J.S. Bach, zoals passies en cantates.

Marieke Stoel is sinds 1979 cantor-organist van de Houtrustkerk in Den Haag en maakt sinds 2014 deel uit van de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Zij behaalde het B diploma Orgel en het diploma Protestantse Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium en het diploma Uitvoerend Musicus Orgel aan het Sweelinck Conservatorium.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Marieke Stoel aan het Acad-orgel (foto door Monique Shaw)
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.