Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Inloopconcert: Borislava Petrova (orgel)

Datum
woensdag 30 mei 2018
Tijd
Serie
Inloopconcerten 2018
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Borislava Petrova (orgel)

Borislava kreeg al orgelles op haar 6e jaar in haar geboorte land Bulgarije. Zij volgde de Staats Muziek Academie (Conservatorium van Sofia) en orgelstudies bij Ton Koopman, Jaco van Leeuwen (Noordwijk) en bij Jean Philippe Delrieux in Ales in Frankrijk. Sinds januari 2017 is Borislava kerkmusicus bij de ‘Open Hof Kerk’ te Katwijk a/d Rijn.

Op het programma staat van Dietrich Buxtehude een Passacaglia, van Giovanni Batista Pergolesi - Sonata per Organo, van Baldassare Gallupi - Sonata d moll en van Kuhnau - Suonata prima.

De Inloopconcerten 2018 worden voor het 20ste jaar georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’. Ze vinden plaats op woensdagen van 13:00 uur tot 13:30 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. De toegang is vrij.

Borislava Petrova
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.