Universiteit Leiden

nl en

Over geheimen in de democratie

Datum
woensdag 9 mei 2018
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
2.02

Voor Studium Generale organiseert Dorota Mokrosinska van het Instituut een reeks lezingen, rond het thema geheimen in de democratie. "Transparantie in de politiek is de mantra van modern democratisch bestuur. Maar terwijl het belang van transparantie onomstreden lijkt, blijft de politieke praktijk achter bij het democratische ideaal van transparantie . [...] Deze lezingen kijken naar de politieke praktijk van compromissen tussen transparantie en geheimhouding in moderne democratieƫn."

Woensdag op 9 mei: De 'Wet Huis' voor klokkenluiders
Woensdag op 16 mei: Paddestoelen, eeuwing draaiende motoren giganten in het geniep
Woensdag op 23 mei: We zijn een duikboot

Lees hier meer over de reeks en lezingen: Over geheimen in de democratie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.