Free Market Road Show 2018

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

European culture, clashing or common values?

Het Austrian Economics Center, het Hayek Instituut, de TeldersStichting en JSV Justus Lipsius organiseren gezamenlijk de Nederlandse editie van de Free Market Road Show in Den Haag op 17 mei a.s. De jaarlijkse Free Market Road show bestaat uit een toer door Europa, waarbij in zes weken meer dan veertig steden worden bezocht. Het thema van de Nederlandse editie dit jaar is “European culture: clashing or common values?

Wij nodigen u uit om op 17 mei aan te sluiten in het Wijnhavencomplex van de Universiteit Leiden, gelegen aan de Turfmarkt 99 in Den Haag. Het evenement vangt aan om 16:00 en duurt tot 20:00. Het bestaat uit twee sessies. In de eerste sessie treedt Charles Blattberg, hoogleraar politieke filosofie aan de Universiteit van Montréal en auteur van “From Pluralist to Patriotic Politics: Practice First”, op als keynote spreker. Professor Blattberg zal spreken over het spanningsveld tussen pluralisme en patriottisme. Dr. Geerten Waling, historicus en auteur van verscheidenen boeken over patriottische politiek, zal reageren op professor Blattberg.

De tweede sessie heeft de vorm van een paneldiscussie, die zich zal richten op wat conflicterende en gemeenschappelijke waarden betekenen voor Europese integratie, globalisering en economische vrijheid. Het panel zal onder meer bestaan uit René Cuperus (adviseur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken), Pieter Cleppe (Hoofd van de Brusselse afdeling van de Britse denktank Open Europe) en Erich Weede (socioloog bij de Universiteit van Bonn).

Wij nodigen u graag uit om te registreren voor de Free Market Road Show via Facebook of Eventbrite.