Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

De 'Wet Huis' voor klokkenluiders

Datum
woensdag 9 mei 2018
Tijd
Serie
Over geheimen in de democratie
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
202

Een gemiste kans

De nieuwe Wet Huis voor klokkenluiders zet belangrijke stappen in het normaliseren van het melden van misstanden, maar verschaft geen verheldering over de meest problematische vorm van klokkenluiden: het openbaar maken (via de media) van geheime overheidsinformatie. Onthullingen door klokkenluiders zijn een van de belangrijkste manieren waarop misstanden van maatschappelijk belang aan het licht worden gebracht. Maar als klokkenluiders niet weten wat de gevolgen van hun handelingen zullen zijn, zullen zij wel twee keer nadenken voor zij de openbaarheid zoeken, waardoor wij burgers verstoken blijven van cruciale informatie. Hoe zou de wet met dit soort klokkenluiders om moeten gaan?

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.