Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Q&A

The Plastic Soep: Albatross de Film

  • Silke Nauta
  • Ingeborg van der Ven
Datum
woensdag 23 mei 2018
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Spaanse Trap

Silke Nauta, campaigner bij de Plastic Soup Foundation en expert op het gebied, zal aanwezig zijn tijdens de voorpremiere van de film ‘Albatross’. Voor het bekijken van de voorpremiere zal Silke Nauta iets vertellen over het probleem van plastic in onze maatschappij. Na de film is er ruimte voor vragen en discussie over het probleem van de plastic soep. Journalist Ingeborg van der Ven zal als moderator optreden tijdens de discussie.

De film

Fotograaf en regisseur Chris Jordan werkte acht jaar aan deze film waarin de Albatrossen op het eiland Midland in de pacific centraal staan. Deze bijzondere vogel vertrouwt volledig op de zee in het voorzien van voedsel en door de vervuiling van de oceanen is plastic volledig onderdeel geworden van het ecosysteem van deze vogel. Met desastreuze gevolgen voor het leven van de vogel. De film werd eerder dit jaar al vertoond op het Movies that Matter festival in Den Haag en Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Meer informatie over de film.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.