Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Nederlands Genootschap Sociale Zekerheid - Bijeenkomst 'Discriminatie op de arbeidsmarkt'

Datum
maandag 7 mei 2018
Tijd
Toelichting
Deelname is gratis voor NGSZ- leden en studenten. Voor niet- leden bedraagt deelname € 85,-.
Locatie
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Parnassusplein 5
2511VX Den Haag

Op zoek naar oplossingen

Hoe kan het dat iemand met de naam Lieke makkelijker aan een baan komt dan iemand die Latifa heet? Diverse onderzoeken laten zien dat discriminatie op de arbeidsmarkt nog altijd plaats vindt. Dit heeft ethische, juridische, economische en maatschappelijke gevolgen. We willen het niet, het mag niet en het zet extra druk op de, toch al kwetsbare, arbeidsmarkt. Hoe kunnen we discriminatie op de arbeidsmarkt het beste bestrijden? En wie is er hierbij aan zet? Wat kunnen werkgevers doen? Wat kan de overheid doen?

Op maandag 7 mei geven we ruim baan aan een debat hierover. Met ervaringen van jong en oud vanuit diverse culturele achtergronden, publiek en privaat en met inzichten vanuit wetenschap, politiek en praktijk. Samen gaan we op zoek naar oplossingen. Drie korte inleidingen geven extra brandstof voor de discussie. De aftrap wordt gegeven door Umar Mirza, presentator en expert op diversiteit, die een oproep doet om uw bedrijf en ogen te openen. Semih Eski, voorzitter van CNV Jongeren, maakt zich hard voor een arbeidsmarkt die iedereen kansen, zekerheden en perspectief biedt. ‘Open Hiring’ is een wervingsmethode waarbij kandidaten nadat ze zich hebben aangemeld, zonder vragen worden aangenomen. Hierdoor wordt discriminatie uitgesloten. StartFoundation brengt Open Hiring naar Nederland. Ingeborg Zwolsman, programmamanager Open Hiring, licht de kansen voor werkgever en werknemer toe.

Programma

15.30 uur Inloop en ontvangst

16.00 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter Marjolein ten Hoonte

Algemene Ledenvergadering

16.15 uur Debat met introductie van:
- Umar Mirza, presentator en expert op diversiteit
- Semih Eski, voorzitter van CNV Jongeren
- Ingeborg Zwolsman, programmamanager Open Hiring Start Foundation


18.00 uur Netwerkborrel

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.